Overblijf/TSO beheer

Route: Schoolfunctie -> Overblijf/TSO

Voor het instellen en mogelijk maken dat ouders zich kunnen aanmelden voor het Overblijven of de Tussen Schoolse Opvang volgt u onderstaande stappen:
Let op: dit is een extra module binnen digiDUIF en zal niet voor elke school toegankelijk zijn

Selecteer uit het Menu de 'Schoolfuncties' en vervolgens 'Overblijf/TSO'
Klik op 'Nieuw'
U komt nu terecht in een scherm waarin u zelf een nieuw overblijf/tso planning kunt maken.
U selecteert een template/geeft naam in van de planning
U geeft het tijdstip en de datum in
Door een vinkje te zetten Bij Periode opgeven, kunt u de planning voor meerdere data's instellen
U geeft uw tarief in
Vervolgens geeft u aan hoeveel plaatsen er beschikbaar zijn
Bij de notities kunt u nog een korte omschrijving ingeven.
Via de knop 'Opslaan' is uw planning aangemaakt.

Voor een overzicht van uw gemaakte planningen en de controle of leerlingen aanwezig zijn volgt u de onderstaande stappen:
Selecteer uit het Menu de 'Schoolfuncties' en vervolgens 'Overblijf/TSO'
Kies vervolgens voor 'Overzichten'
U krijgt nu een tabblad te zien met de planning. Hier ziet u de door u gemaakte planning van de week. Deze kunt u door te klikken op de week doorklikken naar toekomstige of afgelopen weken.

Via het tabblad 'Aanwezigheid' krijgt u per week te zien welke leerling er is aangemeld voor de Overblijf/TSO. U kunt via dit scherm de week selecteren en evt de groep.
In het scherm krijgt u dan een overzicht van de aangemelde leerlingen en door te klikken op de knop 'aanwezig' geeft u aan of de leerling er is.
Via de verschillende knoppen in de menubalk kunt u 'Zoeken' op leerling, een Nieuwe Leerling toevoegen of teruggaan naar de 'Planning'
Via de knop 'Download *csv' kunt u gemakkelijk een overzicht printen van de planning/aanwezigheid van de geselecteerde week.

Via het tabblad Template, kunt u vooraf al een planning aanmaken, welke u later weer kunt gebruiken.
Via de knop 'Nieuw' maakt u een nieuwe template.

Na het aanmaken van een volledige planning van de Overblijf/TSO kunt u op de volgende wijze snel deze planningen wijzigen:
Via het Menu kiest u de 'Schoolfuncties' en vervolgens de 'Overblijf/TSO
Vervolgens klikt u op 'Overzichten'
U krijgt een overzicht van al uw planningen en via de optie 'wijzig' kunt u de planning wijzigen.

U kunt echter ook in een eenvoudige stap uw tijdsloten tegelijkertijd aanpassen:
Selecteer via 'Mijn Account'   de  'Instellingen' en de Kolom  Overblijf/TSO
Selecteer de regel 'Beheer'
Kies vervolgens uit de menubalk de knop 'Beschikbare plaatsen bijwerken'
Door via het pulldown menu de planning te kiezen kunt u de plaatsen aanpassen.