Groepen maken en beheren

Route: Schoolfuncties - Beheerfuncties -> Groepen

In digiDUIF heeft u de optie voor het aanmaken van groepen.De groepen kunt u zelf samenstellen. De deelnemers van deze groep kunnen een willekeurige selectie in het adresboek zijn. Bijvoorbeeld voor combinatiegroepen, commissies, leesmoeders, onderbouw, bovenbouw, etc. U kunt dit doen voor groepen die u vaker informatie wilt sturen of waarmee u informatie wilt delen via een groepspagina.  Aan deze groepen kunt u naast de groepspagina ook fotoalbums, formulieren of kalender items koppelen.

LET OP: u moet in deze opzet altijd eerst een Groep aanmaken voordat u
bijvoorbeeld een fotoalbum kan toewijzen aan deze groep!

Het aanmaken van een groep:

• Selecteer de  'Schoolfuncties - 'Beheerfuncties'.
  • Vervolgens selecteert u 'Groepen'.
  • U klikt op de knop 'Nieuw [+]'.
  • U geeft vervolgens de naam en een omschrijving van de groep.
  • U selecteert de eigenaar van de groep.

U heeft vervolgens een drietal opties:

• Contacten delen binnen groep: hierbij wordt het van de leden mogelijk om de gedeelde gegevens van andere leden te zien. De leden kunnen zelf bepalen welke gegevens zij delen met anderen.
  • Zichtbaar maken in adresboek: de groep wordt dan opgenomen in het adresboek zodat bijvoorbeeld de gehele groep in één keer een bericht kan worden gestuurd.
  • Zichtbaar maken voor deelnemers als groepspagina: de deelnemers krijgen dan op hun dashboard meteen de gedeelde gegevens met de groep te zien, bijvoorbeeld een fotoalbum, formulieren de agenda of gedeelde documenten.

Nadat u de kenmerken van de groep heeft bepaald kiest u vervolgens de deelnemers. Dit kunt u doen door direct de namen in te typen (er volgt een keuzelijst) of een selectie te maken uit het adresboek.

Vervolgens kiest u voor 'Opslaan' en is de groep aangemaakt.

Beheren van een groep:

• Selecteer  de 'Schoolfuncties' - 'Beheerfuncties'.
  • Vervolgens selecteert u 'Groepen'.

U krijgt een overzicht van de door u aangemaakte groepen. U kunt het volgende doen:

• Via de knop 'opties' krijgt u de mogelijkheid voor het wijzigen/verwijderen van de groep.
  • Via 'wijzig' kunt u alle instellingen van de groep aanpassen.
  • Via 'verwijder' verwijderd u de door u aangemaakte groep.