Schoolkalender gebruiken en beheren

Route: Schoolfuncties ->Schoolkalender

Via digiDUIF kunt u gemakkelijk kalender items opvoeren.U kunt deze punten gemakkelijk delen met de ouders/verzorgers Zij zullen deze punten dan zien op hun groepspagina en in hun Agenda. U kunt ook de agendapunten alleen voor uzelf zichtbaar maken.
Het maken van een agendapunt gaat als volgt:

• Selecteer uit het de 'Schoolfuncties'  de 'Schoolkalender'
  • Via de knop '+Nieuw' voegt u een agendapunt toe.
  • Onder de kenmerken geeft u het onderwerp,locatie,begintijd/eindtijd en de beschrijving. Als u een vinkje zet bij vrijgeven wordt het punt zichtbaar voor de ouders/verzorgers. Staat deze vink uit is het alleen voor u zichtbaar.

Vervolgens zet u een vinkje in de rechterskolommen om uw agendapunt te delen/zichtbaar te maken:

Agenda-item met “Alle Jaargroepen” aangevinkt
- Zichtbaar voor alle ouders op school.

Agenda-item met “Alle Groepen” aangevinkt
- Zichtbaar als ouder minimaal lid is van 1 groep

Agenda-item met specifieke jaargroepen aangevinkt
- Zichtbaar als de ouder een kind heeft in 1 van deze jaargroep(en)

Agenda-item met een specifieke groep aangevinkt
- Zichtbaar als ouder lid is van de groep

Agendapunt wijzigen/verwijderen

• Selecteer uit de 'Schoolfuncties' de 'Schoolkalender'.
  • Zoek het door u aangemaakte agendapunt.
  • Door erop te klikken kunt u het agendapunt 'Wijzigen' of 'Verwijderen'.