Basis-formulier/Intekenlijst maken

Route: Schoolfuncties -> Formulieren -> Basis

Binnen digiDUIF heeft u de optie om verschillende formulieren te maken en versturen naar de ouders/verzorgers. Zij kunnen deze invullen en u krijgt meteen een overzicht van de reacties.

LET OP: basis-formulieren/intekenlijsten zijn alleen te versturen naar jaargroepen.

Hieronder staat beschreven hoe een basis-formulier/intekenlijst aanmaakt en wat de opties voor dit formulier zijn:

• Ga via de 'Schoolfuncties' naar de  'Formulieren'
  • Selecteer vervolgens 'Basis' en 'Nieuw'

U komt nu in het scherm voor het aanmaken van het formulier/intekenlijst.

• In de kolom 'Intekenformulier' geeft u de titel van het formulier in.
  • U kunt instellen van wanneer tot wanneer het formulier ingevuld/getoond kan worden.
  • Door een vinkje te zetten bij : 'schijfbescherming' voorkomt u dat ouders de antwoorden/reacties van andere ouders kunnen aanpassen of verwijderen.
  • In de kolom 'Ontvangers' geeft u de jaargroep in voor wie het formulier dient te ontvangen. Door alle jaargroepen te selecteren stuurt u het formulier naar de hele school.
  • In de kolom 'Omschrijving' kunt u aangeven waar het formulier voor dient en wat u eventueel verwacht van de invullers.
  • Door te klikken op 'Volgende' komt u in het 'nieuw intekenformulier' scherm

Hier kunt u zelf de inteken velden vullen. Zie ook de extra uitleg inteken formulier in het scherm voor meer uitleg.

LET OP!
Als u regels in uw formulier kopieert, komen deze onderaan de lijst te staan, wat de volgorde van uw lijst kan beïnvloeden

• Vervolgens kiest u voor 'Opslaan' en het formulier is geplaatst.

LET OP: u dient wel nog de ontvangers zelf een bericht te sturen dat
er een formulier ingevuld kan worden.

Wanneer u uw eerder aangemaakte formulieren/intekenlijsten wil aanpassen gaat u naar:

• Selecteert u vanuit de 'Schoolfuncties' 'Formulieren'
  • Vervolgens klikt u op 'Basis' en 'Overzicht'

U krijgt nu een overzicht te zien van al uw aangemaakte formulieren. Via de knop  'Opties' kunt u een aantal aanpassingen doen:

• 'Nieuwe items toevoegen bij de invoegvelden' ( intekenvelden)

Als u regels in uw formulier kopieert, komen deze onderaan de lijst te staan, wat de volgorde van uw lijst kan beïnvloeden

• 'Wijzigen' van de kenmerken van het formulier ( datum, omschrijving..)
  • 'Verwijderen' hiermee gooit u het volledige formulier weg