Medewerkers beheren

Route: Schoolfuncties -> Beheerfuncties -> Medewerkers 


De beheerder heeft in digiDUIF een aantal opties voor het beheren van de medewerkers op de school. U kunt bijvoorbeeld nieuwe medewerkers opvoeren, gegevens aanpassen en meer. Hieronder staat de functionaliteiten beschreven.

U beheert alle medewerkersgegevens via het Menu: 'Schoolfuncties - Beheerfuncties' 'Medewerkers'
U krijgt dan in de menubalk een aantal opties:

  • Met de knop 'nieuw' maakt u een nieuwe medewerker
  • Met de knop 'zoek' kunt u de medewerker via de naam gemakkelijk terugvinden
  • Met de knop 'print' print u snel uw medewerkersoverzicht
  • Met de knop 'activeringsbrieven' kunt u de activeringsbrieven voor uw medewerkers printen


Opvoeren nieuwe medewerker:
Wanneer u een nieuwe medewerker wilt opvoeren:

  • Klikt u op '+Nieuw'
  • U geeft vervolgens de naam en achternaam in
  • U koppelt de nieuwe medewerker aan de jaargroep door een vinkje voor de groep te zetten. De medewerker kan ook aan meerdere jaargroepen gekoppeld worden.

In de kolom Connectie bepaalt u de rol van de medewerker, u heeft hier een aantal opties:

  • FlexPlanner/TSO: dit is voor een medewerker die los staat van de school, bijvoorbeeld een overblijfmoeder
  • Medewerker
  • Administratie
  • Beheerder

Onder het profiel heeft u de keuze uit een aantal profielen, deze staat al standaard en daar hoeft u niks aan te veranderen. Voor het beheren van het profiel zie ( artikel beheren profiel)

Printen van activeringsbrieven:
Wanneer u voor uw medewerkers nieuwe activeringsbrieven wilt printen klikt u op 'activeringsbrieven'.
U kunt voor alle medewerkers in totaal de brieven printen via de knop 'print alle', of een brief printen wanneer u een medewerker geselecteerd heeft via de 'print selectie' knop.

Wijzigen van gegevens:
Wanneer u de gegevens van uw medewerker wilt wijzigen: Bijvoorbeeld een naamswijziging of een andere groep koppelen selecteert zoekt u de medewerker op. Via de knop 'opties' voor de medewerker krijgt u een 3 tal opties:

  • Details: U krijgt een overzicht van uw medewerker met zijn/haar connecties en gegevens
  • Wijzig: Via de wijzig kunt u bijv. de naam wijzigen, andere groepen koppelen/ontkoppelen of de rol aanpassen.
  • Verwijder: Hiermee verwijderd u de medewerker vanuit het systeem.

 


Was dit artikel nuttig?
Aantal gebruikers dat dit nuttig vond: 0 van 0
Hebt u meer vragen? Een aanvraag indienen
Mogelijk gemaakt door Zendesk