Absentiemeldingen inschakelen

Route: Mijn Account -> Instellingen -> Actieve functies -> Absentiemeldingen

Als u wilt instellen dat ouders hun kinderen absent kunnen melden via digiDUIF kunt u dat op de volgende manier instellen:

• Ga via 'Mijn Account'   naar 'Instellingen'.
  • Selecteer in de kolom 'Actieve functies' de optie 'Absentiemeldingen'.

U heeft nu een aantal opties om de absentiemeldingen in te stellen:

• Absentiemodule ingeschakeld: absentiemeldingen activeren of deactiveren. Hier geeft u ook het e-mailadres/e- mailadressen op waar u de absentiemeldingen naar toe wilt sturen.
  • Bericht leerkracht: hier kunt u instellen of de leerkracht van de leerling ook een absentiemelding ontvangt. Het is van belang dat de leerkracht aan de jaargroep is gekoppeld.

De toelichting bij het afwezig melden van kinderen is sinds week 10 uit digiDUIF verwijderd. Met de komst van de nieuwe AVG zijn de privacy- en beveiligingseisen verder aangescherpt, waardoor we deze informatie niet meer vasthouden.