Importeren van een EDEXML-bestand

Route: Menu -> Schoolfuncties -> Beheerfuncties-> Leerlinggegevens (EDEXML)

Om al uw gegevens van de leerlingen en de groepen actueel en up to date te houden met uw administratie kunt u via het EDEXML bestand uit uw administratie de gegevens in digiDUIF gelijk houden. U kunt dit bestand importeren in digiDUIF via de volgende stappen:

LET OP:  Zorg ervoor dat u de juiste EDEXML versie gebruikt. Dit is momenteel versie 1.03 of 2.0

U kunt via de knop 'terug' altijd nog teruggaan naar een eerder scherm om de wijzigingen aan te passen. Via de knop 'annuleren' breekt u de gehele import af.

• Selecteer vanuit het Menu 'Schoolfuncties - Beheerfuncties'
  • Klik vervolgens op 'Leerlinggegevens' (EDEXML)

Via het tabblad  'Bestandselectie' kunt u uw EDEXML bestand selecteren, u kunt het document pakken uit uw archief of het bestand vanaf uw pc inlezen.

• Klik op 'Volgende'

U komt nu uit op het tabblad 'Nieuwe Groepen' hier ziet u het overzicht van uw (nieuwe) jaargroepen en kunt u eventueel de alias aanpassen. ( zie ook de extra uitleg op het scherm)

• Klik op 'Volgende'

U komt nu uit op het tabblad 'Toevoegen Leerlingen' hier krijgt u een overzicht van alle nieuwe leerlingen. De leerlingen die worden aangevinkt worden toegevoegd. U kunt per leerling selecteren of alle leerlingen in 1 keer. ( na de import kunt u voor de nieuwe leerlingen de activeringsbrieven printen)

• Klik op 'Volgende'

U komt nu op het tabblad 'Wijzigen Leerlingen' hier krijgt u het overzicht van alle leerlinggegevens die gewijzigd worden. U kunt per leerling selecteren of alle leerlingen. De leerlingen die worden aangevinkt zullen gewijzigd worden.

• Klik op 'Volgende'

U komt nu op het tabblad 'Verwijderen Leerlingen' hier krijgt u het overzicht van alle leerlingen die verwijderd worden. U kunt een individuele leerling selecteren of alle leerlingen. Na het verwijderen van de leerling worden alle koppelingen ook verwijderd, het ouder account blijft bestaan maar ontvangt geen berichten meer.

• Klik op 'Volgende'

U komt nu op het tabblad 'Overzicht en Import' hier worden alle gegevens getoond die gewijzigd worden.
Via de button 'terug' kunt u nog terug naar eerdere tabbladen en wijzigingen aanbrengen. Via de knop annuleren breekt u de gehele import af.

Via de knop 'Importeer' worden de wijzigingen in DigiDUIF ingelezen en worden deze aangepast.
U komt vervolgens terecht in het tabblad 'Activeringsbrieven'  hier kunt u meteen voor uw nieuwe leerlingen een activeringsbrief printen. Deze stap is optioneel en u kunt altijd later nog via de 'overzichten' 'leerlingen' de activeringsbrieven printen.

Let op: Controleer na het importen van de gegevens wel nog uw Jaargroepen, Groepen, Medewerkers. Volg hiervoor de onderstaande artikelen:

Jaargroepen beheren
Groepen Beheren
Medewerkers beheren
Printen activeringsbrieven