Importeren van de jaarkalender

Route: Schoolfuncties - Beheerfuncties -> Jaarkalender (XLSX)

Binnen digiDUIF kunt u uw jaarkalender importeren. Dit kunt u doen via de onderstaande stappen:

• Selecteer uit het Menu 'Schoolfunties - Beheerfuncties' en vervolgens 'Jaarkalender (XLSX)'

Binnen het systeem is het alleen mogelijk om een bepaald bestand hiervoor te gebruiken, de template voor dit bestand vindt u binne Digiduif zoals hierboven gemeld en gebruiken.

• Wanneer u het bestand heeft gemaakt kunt u deze via de knop 'selecteer bestand' uploaden
  • Voordat het bestand wordt ingelezen krijgt u eerst een overzicht te zien.
  • Wanneer het bestand is ingelezen is deze zichtbaar in de kalender.

Let op: dit is een document voor versie 2007-2010 en hoger en alleen dit formaat kan gebruikt
worden bij het importeren! U krijgt een foutmelding als u niet het juiste document inleest.

Bij het invullen van dit document is het belangrijk om de kolommen en headers 100% over te nemen en geen wijzigingen in het formaat te maken. Dit heeft namelijk tot gevolg dat gegevens niet juist worden ingelezen!

Het is van belang dat u de kolommen op een juiste manier invult, in het juiste formaat. Voor de gebruikte velden is dit:

• titel; tekstveld - 50 tekens
  • omschrijving; tekstveld - 500 tekens
  • startdatum; datumveld - dd-mm-jjjj (15-08-2013)
  • starttijd; tijdveld - uu:mm:ss (11:00:00)
  • einddatum; datumveld - dd-mm-jjjj (15-08-2013)
  • eindtijd; tijdveld - uu:mm:ss (11:00:00)
  • hele dag; ja/nee-veld - alleen ja of nee is toegestaan
  • locatie; tekstveld - 50 tekens
  • publiek; ja/nee-veld - alleen ja of nee is toegestaan( bij ja wordt het item zichtbaar voor alle ouders. Bij nee, moet u zelf na de import nog aangeven voor wie het item zichtbaar wordt)

LET OP:  Dat u bij de kolom Starttijd-Eindtijd de kolom eigenschap 'Tijd'heeft. Bij elke andere eigenschap zal het punt niet worden ingelezen. Zie onderstaande print-screen als voorbeeld