Importeren Esis Rapporten

Route: Schoolfuncties - Beheerfuncties -> Rapporten

Wanneer u uw rapporten in Esis gemaakt kunt u deze importeren in digiDUIF zodat deze voor de ouders zichtbaar worden. Het importeren en vrijgeven van de rapporten kunt u uitvoeren via onderstaande stappen:

• Selecteer de 'Schoolfuncties' - 'Beheerfuncties'
  • Kies vervolgens voor 'Rapporten'
  • Selecteer via het pull-down menu uw leverancier : Esis
  • Selecteer de rapportdocument(en)  Het is mogelijk meerdere bestanden tegelijk te importeren wij raden aan dit per groep te doen.

U krijgt nu een overzicht van de leerling(en) te zien. Het kan voorkomen dat u een melding ziet van leerlingen die niet-gevonden zijn: Dit kan de volgende oorzaak hebben.De naam van de leerling in het rapportbestand komt niet overeen met een van de leerlingen in de aangegeven jaargroep in digiDUIF. U kunt dit oplossen door:

• u kunt handmatig de koppeling maken naar een leerling uit de lijst in digiDUIF; hiervoor wordt de jaargroep gebruikt zoals die in het rapport is aangegeven. Als de leerling er niet tussen staat kunt u het rapport niet importeren; controleer uw rapport en/of de indeling in digiDUIF

De leerlingen die gevonden zijn; deze klikt u aan om te zien welk rapport automatisch aan welke leerling wordt gekoppeld
Via de button 'Importeer' worden de rapporten ge-importeerd.
Na het importeren van de rapporten kunt u meteen doorklikken naar het 'Vrijgeven' van de rapporten.