Functieprofielen maken en beheren (bijv. IB of klassenouder)

Route: Schoolfuncties -> Beheerfuncties -> Functieprofielen

Binnen digiDUIF heeft u de mogelijkheid voor het aanmaken van functieprofielen. Deze kunt u bijvoorbeeld gebruiken voor een Intern Begeleider of een klassenouder. Het functieprofiel koppelt u aan de door u aangemaakte groep. U kunt deze opnemen in de contacten zodat ouders contact kunnen opnemen met het door u ingestelde profiel. U kunt ook instellen dat de gebruiker van het functieprofiel een bericht naar de ouders kan sturen.

Het aanmaken van een functieprofiel:
LET OP: voordat u een functieprofiel aanmaakt dient u eerst een groep aan te maken.

• Via het Menu selecteert u de 'Schoolfuncties - Beheerfuncties'
  • Klik vervolgens op 'Functieprofielen'.
  • U kiest '+ Nieuw' in de menubalk om een nieuw functieprofiel aan te maken.
  • U geeft de naam in van het functieprofiel onder de kenmerken
  • U heeft de optie om de knop bij 'opnemen in contacten' aan te zetten. ( Hierdoor wordt het functieprofiel zichtbaar bij de contacten van de groep(en) en kunnen zij een bericht sturen)
  • Onder de contacten vermeld u op welke manier en met welke gegevens de intern begeleider is te bereiken (bijvoorbeeld e-mailadres zodat direct een mail gestuurd kan worden, eventueel telefoonnummer, etc.)
  • Bij Groepen selecteert u de door u aangemaakte groep waaraan het profiel wordt gekoppeld.
  • Bij Beheerders selecteert u de persoon waar de berichten naartoe gaan. Door een stukje van de naam in te vullen kan deze worden toegevoegd. Dit kunnen ook ouders zijn.

Het instellen van het functieprofiel zodat de gebruiker ook een bericht kan sturen:

U voert de bovenstaande stappen uit zoals staan beschreven, vervolgens gaat u verder met de volgende stappen:

• U gaat naar het scherm ‘Contacten’
  • Door ‘Bericht sturen aan deze groep’ aan te zetten kunnen de ouders van deze groep via contacten een bericht aan de klassenouder sturen.
  • In de tab ‘Beheerders’ geeft u aan wie een bericht mag sturen binnen de aangegeven groep (stukje van de naam van de ouder invullen is voldoende om de ouder te laten verschijnen). Vervolgens vinkt u onder ‘Functies’ aan welke functies deze ouder mag gebruiken (berichten sturen, kalender gebruiken).

Gerelateerd artikel:
Groepen maken en beheren