Jaargroepen beheren

Route: Menu -> Schoolfuncties - Beheerfuncties -> Jaargroepen

Jaargroepen vormt de basis van de leerlinginformatie in digiDUIF: alle leerlingen op uw school komen in een van deze groepen voor (en ook slechts eenmaal!).

Hoe maak ik jaargroepen aan?

Jaargroepen komen in digiDUIF door middel van synchronisatie met het administratiesysteem van uw school. U doet dit via een EDEXML-import en zie ook 'importeren van een EDEXML-bestand'. Daarnaast kunt u ook kiezen om jaargroepen handmatig aan te maken, maar dat is niet aan te raden.

De namen van uw jaargroepen komen overeen met de benaming in uw administratie. Deze kunt u in digiDUIF niet veranderen omdat anders de synchronisatie niet meer correct verloopt.

Mocht u toch een jaargroep willen aanmaken ( voor bijvoorbeeld een instroomklas) kunt u dat doen via de onderstaande stappen:

• Selecteer uit het Menu de 'Schoolfuncties - Beheerfuncties'
  • Selecteer de 'Jaargroepen'
  • Klink in de werkbalk op de knop '+Nieuw'
  • U geeft nu de gegevens van de nieuwe Jaargroep in en kiest voor Opslaan

Ik heb dubbele namen voor mijn jaargroepen en zie rode balken

Voorbeeld: komt jaargroep '1/2A' tweemaal voor (als leerjaar 1 en leerjaar 2) dan wordt dit rood gemarkeerd (zie onderstaan voorbeeld). U kunt een alias ingegeven als '1/2A-1' en '1/2A-2' door 'opties' en 'wijzig' voor de jaargroep te kiezen.

Ik heb jaargroepen zonder leerlingen. Wat moet ik nu doen?

Als er lege jaargroepen ontstaan, bijvoorbeeld na een jaarovergang omdat u van de oude 'groep 1' naar de nieuwe 'groep 1a' en 'groep 1b' gaat, kunt u deze verwijderen door bij 'opties' 'verwijder' te selecteren.

Lege groepen herkent u door in de kolom 'leerlingen' te kijken en te controleren of deze 0 leerlingen hebben.

LET OP: koppel medewerkers altijd aan de juiste jaargroepen zodat zij
toegang krijgen tot de juiste informatie!