Leerlingen beheren

Route: Schoolfuncties -> Leerlingen

Als u in digiDUIF de gegevens van uw leerlingen wil inzien/ beheren kunt u dat doen via uw Overzichten. Hier ziet u ook de gegevens van de ouder welke gekoppeld aan zijn de leerling. En u kunt gegevens wijzigen bijv. de groep, een naamsverandering of welk gekoppeld account als primair wordt ingesteld. U kunt ook handmatig een nieuwe leerling opvoeren.

Selecteer uit het Menu 'Schoolfuncties'
Selecteer 'Leerlingen'
U krijgt nu een totaal overzicht van uw leerlingen in beeld. Deze kunt u selecteren op jaargroep.
Wanneer u de betreffende leerlingen gevonden hebt, (u kunt hiervoor ook de zoekoptie  boven in de menubalk voor gebruiken) kunt u via de 'opties' en vervolgens 'bekijk' in een aantal schermen de gegevens inzien/aanpassen.

In het nieuwe scherm wat getoond wordt ziet u het 'profiel' van het kind. U kunt hier o.a. de profielfoto wijzigen. Via de knop 'wijzigen' onderin het profiel kunt u de naam van de leerling aanpassen en in welke groep hij/zij zit.

In het midden van het scherm ziet u de 'connecties' van de leerling en de gegevens. Dit zijn alle gekoppelde ouder/verzorger accounts van de leerling. Vanuit dit scherm heeft u de mogelijkheid voor het sturen van berichten en u kunt alle verzonden naar deze leerling inzien. U kunt vanuit dit scherm ook instellen welk account als primair wordt ingesteld.

Dit zal het account zijn waarop de uitnodiging voor een oudergesprek wordt verstuurd en welke hierop kan reageren.

Via het tabblad 'oudergesprekken' kunt u de geplande oudergesprekken van de betreffende leerling inzien.
Via het tabblad 'absentiemeldingen' ziet u alle absentiemeldingen van de betreffende leerling.

Het handmatig opvoeren van een nieuwe leerling:

Selecteer uit het menu de 'Schoolfuncties'
Selecteer 'Leerlingen'
Via de knop  kunt u de nieuwe leerling opvoeren met zijn/haar gegevens.
U heeft vervolgens nog 2 opties:
Behouden: dan wordt deze leerling niet opgenomen bij de te verwijderen leerlingen bij een nieuwe Edex Import.
Niet meetellen: deze leerling wordt niet meegenomen in de totaal aantal leerlingen.