Een nieuw bericht (met bijlage) maken

Route: Menu -> Berichten -> Nieuw

Via digiDUIF heeft u de mogelijkheid om berichten (eventueel met bijlage) te versturen. U kunt een bericht sturen naar jaargroepen, groepen, leerlingen, medewerkers, ouders verzorgers en externe contacten (wanneer deze zijn door u zijn opgevoerd). Het versturen van een bericht gaat als volgt:

• U gaat via het Menu naar 'Berichten'.
  • U klikt op 'Nieuw'.

Bij de ontvangers kunt u de naam van de ontvanger ingeven of u kunt deze selecteren via het adresboek. In het adresboek heeft u verschillende tabbladen voor de ontvangers waarbij u kunt selecteren naar wie u het bericht wilt sturen.

Naast de ontvangers heeft u een aantal berichtopties welke u kunt aanvinken

• Berichtonderwerp als sms notificatie(mee)sturen (hier zijn kosten aan verbonden): deze worden worden afgeboekt van het tegoed dat de school heeft).
  • Ontvangers de mogelijkheid te bieden om te reageren: als u een bericht wilt versturen waarop gereageerd kan worden; afhankelijk van de instellingen van uw school staat dit standaard aan/uit; u geeft zelf een datum op tot wanneer reageren mogelijk is.
  • Bericht op een later tijdstip versturen: op het moment dat u hier ingeeft wordt het bericht verzonden en u hoeft hiervoor de PC niet aan te laten staan.
  • Bericht verbergen voor andere medewerkers: andere collega's kunnen het bericht niet zien, de beheerder van de school kan de verzonden berichten altijd inzien.

U kunt uw bericht ondertekenen met of een door uw beheerder aangemaakte handtekening of met een handtekening die door u zelf is gemaakt. Zie voor meer informatie 'mijn persoonlijke handtekening maken'.

Bij het maken van het bericht heeft u opties voor de tekengrootte, het lettertype, de kleur van de tekst etc. Ook kunt u bijvoorbeeld een hyperlink toevoegen waarmee u een doorverwijzing maakt naar een andere plaats via een URL.

Wanneer u bericht nu helemaal klaar is om verzonden te worden,

• U klikt rechts onderin het scherm voor 'Volgende'. U krijgt dan een korte samenvatting van het bericht dat u gaat versturen.
  • Vervolgens kiest u voor 'Verzenden' en wordt uw bericht verstuurd naar de ontvangers.

Toevoegen van een bijlage bij een bericht

Het is mogelijk om een bijlage mee te sturen met het door u te verzenden bericht.

U klikt hiervoor op de  ' Fotos - Bestanden'

U kunt uw foto's/bestanden verslepen  of  kiezen voor ' Selecteer u foto's'.

LET OP!: Sommige bijlages kunnen door ouders niet meteen geopend worden op bijvoorbeeld telefoons of tablets zonder dat er hiervoor aparte software is geïnstalleerd:
Bijvoorbeeld Adobe voor een PDF bestand of een Office Viewer voor een office document.

Bericht (automatisch) opslaan als concept

Als u uw bericht eerst nog even wil opslaan in plaats van verzenden kunt u deze opslaan als concept. Dit kan te allen tijde via de knop  'Opslaan'. Het bericht wordt dan bewaard onder 'Berichten' in de map 'Concepten' zodat u het bericht op een ander moment nog kan aanpassen of versturen.

Ook als er enige tijd geen activiteit is op uw profiel, bijvoorbeeld omdat u bent weggeroepen, wordt het bericht dat u aan het maken bent automatisch opgeslagen.