Fotoalbums maken en beheren

Route: Schoolfuncties -> Fotoalbums -> Nieuw/Overzicht

LET OP!: Voordat u een fotoalbum aanmaakt dient u eerst een groep(en) aangemaakt te hebben zodat het album gekoppeld kan worden en zichtbaar wordt.

Binnen digiDUIF kunt u meerdere fotoalbums aanmaken en deze vervolgens delen met de door u aangemaakte groepen. Bijvoorbeeld de foto's van een schoolreisje.

Aanmaken nieuw fotoalbum:

• Selecteer de 'Schoolfuncties' en vervolgens 'Fotoalbums'
  • Vervolgens kiest u voor 'Nieuw'
  • U geeft de Titel en de Omschrijving van het album
  • Via 'Plaats dit album onder' kunt u via een pulldown menu bepalen waar het album wordt opgeslagen.
  • Vervolgens kiest u voor 'Maken'

U heeft nu een fotoalbum aangemaakt

Fotoalbum(s) beheren:

• Selecteer de 'Schoolfuncties' en vervolgens de 'Fotoalbums'
  • In het menu selecteert u het door u aangemaakte album
  • Via de ronde '+' toets kunt u foto's toevoegen aan het album
  • Via de knop 'Wijzigen' kunt u de titel en omschrijving aanpassen
  • U kunt hier ook aangeven aan welke groep u het album wilt koppelen door de groep aan te vinken

Gerelateerd artikel:
Groepen maken en beheren