Activeringsbrieven

Om een actief account te krijgen, heeft de leerling/medewerker een activeringscode nodig. Deze is uniek en gekoppeld aan de persoon van wie de activeringscode is.

Activeringsbrieven voor leerlingen

U kunt op twee manieren naar de functie activeringsbrieven toe gaan:

• Klik in het Menu op 'Schoolfuncties'.
  • Klik vervolgens op 'Leerlingen'.
  • In de menubalk klikt u op 'Activeringsbrieven' [envelop]'.

of

• Klik in het Menu op 'Schoolfuncties'.
  • Klik vervolgens op 'Activeringen'.
  • In de menubalk klikt u op 'Activeringsbrieven [envelop]'.

In het scherm wat getoond wordt krijgt u twee tabbladen te zien:

• Snel brieven maken
    Via dit tabblad maakt u voor een gehele groep de activeringsbrieven en kunt u deze printen. U zoekt de betreffende groep op en via de knop 'print selectie' print u alle brieven uit.
  • Uitgebreid brieven maken
    Via dit tabblad kunt u de jaargroep selecteren en vervolgens per leerling een brief uitprinten en meegeven.

Activeringsbrieven voor medewerkers/leerkrachten

Voor het maken van activeringsbrieven voor medewerkers/leerkrachten doet u het volgend:

• Klik in het Menu op 'Schoolfuncties - Beheerfuncties'.
  • Klik vervolgens op 'Medewerkers'.
  • In de menubalk klikt u op 'Activeringsbrieven [envelop]'.

• Nu kunt u de brief of brieven met de activeringscodes voor de betreffende collega(s) maken.