Plaatsen/bewerken bericht voor groep/individuele leerling

Via uw 'homepage' plaatst u een bericht in een groep, of voor een leerling

Om op uw homepage te komen, klikt u op het logo van digiDUIF:

U ziet nu het volgende scherm:

Bij "Deel iets op dit werkblad..." zet u wat u met de ontvanger wilt delen. Dit kan bijvoorbeeld een mededeling, vraag of opdracht zijn.

Vervolgens kiest u bij ontvangers de groep, of persoon aan wie u het bericht richt. Alleen degene die dit bericht ontvangen en u als plaatster van het bericht, kunnen dit zien op zijn/haar tijdlijn.

Wilt u dat het in een categorie geplaatst wordt, bijvoorbeeld een huiswerkopdracht, onder categorie 'huiswerk', selecteert u deze categorie middels het pulldown menu.

Let op: kiest u geen categorie, dan wordt het bericht op de homepage van de ontvanger(s) geplaatst. Kiest u wel een categorie, wordt het bericht aan de betreffende categorie toegevoegd. De ontvanger, ziet dan op zijn/haar homepage onder kolom categorieën dat daar een bericht aan is gekoppeld.

Vervolgens kan er ook een bijlage toegevoegd worden aan het bericht.

Dit doet u via de link:

Wilt u een reactie ontvangen, laat u deze groen: .

Let op: de reacties die u ontvangt op dit bericht, zijn voor alle ontvangers zichtbaar.

Wilt u geen reacties op uw bericht ontvangen, klikt u er één keer op, dan wordt het oranje:  De ontvanger(s) kunnen nu geen reactie plaatsten op uw bericht.

Als u nu op 'post' klikt, is het bericht geplaatst

Bewerken/verwijderen bericht

Alleen de plaatser van het bericht, mag het bericht bewerken of verwijderen.

Mocht u iets willen veranderen aan het bericht wat u gepost heeft, of helemaal verwijderen, gaat u naar uw geplaatste bericht en klikt u rechts in de hoek op de 3 puntjes:

Hier kiest u wat u met het bericht wilt doen.

Heeft u het bericht bewerkt, ziet u en de ontvanger ten aller tijden dat het bericht is gewijzigd:

Heeft u het bericht verwijderd, ziet de ontvangen ten aller tijden dat het bericht is verwijderd: