Aanmaken en beheren groepen

Binnen Infolijn heeft u de optie voor het aanmaken van groepen.

De groepen stelt u zelf samen. De deelnemers van deze groep kunnen een willekeurige selectie uit het adresboek zijn. Bijvoorbeeld de therapeut, de leerkracht en de ouder van een leerling.

Om een groep aan te maken gaat u naar 'Schoolfuncties' - 'Beheerfuncties' - 'Groepen'

Bovenin ziet u nu 'nieuw' staan:  en wanneer u hierop klikt, kunt u een nieuwe groep aanmaken met de gegevens die u nodig heeft voor een deze groep:

Titel: hier geeft u de naam van de nieuwe groep

Omschrijving: hier omschrijft u de groep

Eigenaar: via het pulldown menu kiest u de eigenaar van deze groep

Vervolgens ziet u 3 mogelijkheden om aan te vinken:

• Contacten delen binnen groep: hierbij wordt het voor de leden mogelijk om de gedeelde gegevens van andere leden te zien. De leden kunnen zelf bepalen welke gegevens zij delen met anderen.
  • Zichtbaar maken in adresboek: de groep wordt dan opgenomen in het adresboek zodat bijvoorbeeld de gehele groep in één keer een bericht kan worden gestuurd.
  • Zichtbaar maken voor deelnemers als groepspagina: de deelnemers krijgen dan op hun dashboard meteen de gedeelde gegevens met de groep te zien, bijvoorbeeld een fotoalbum, formulieren de agenda of gedeelde documenten.

Nadat u de kenmerken van de groep heeft bepaald kiest u vervolgens de deelnemers. Dit kunt u doen door direct de namen in te typen (er volgt een keuzelijst) of een selectie te maken uit het adresboek.

Vervolgens kiest u voor 'Opslaan' en is de groep aangemaakt.

Beheren van een groep:

• Selecteer  de 'Schoolfuncties' - 'Beheerfuncties'.
  • Vervolgens selecteert u 'Groepen'.

U krijgt een overzicht van de door u aangemaakte groepen. U kunt het volgende doen:

• Via de knop 'opties' krijgt u de mogelijkheid voor het wijzigen/verwijderen van de groep.
  • Via 'wijzig' kunt u alle instellingen van de groep aanpassen.
  • Via 'verwijder' verwijderd u de door u aangemaakte groep.